Lojze Čop - Gostilna Čop


POKLIČITE  03/567-62-22, 041/407-966  ALI REZERVIRAJTE PREKO E-POŠTE  INFO@GOSTILNACOP.SI     REZERVIRAJ 


 
 

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤ Lojze Čop ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
 
 
Kuharski mojster Lojze Čop vas bo prepričal z domiselnim združevanjem izvirne slovenske kuhinje in s posluhom za sodobno kulinariko. Njegov prepoznaven slog boste zaznali v vsaki jedi.

Najmlajši kuharski mojster

Kuharski mojster Lojze Čop predstavlja 3. generacijo gostincev v družini s tradicijo od leta 1964. Že kot otrok se je pri babici navduševal nad pripravo tradicionalne slovenske kuhinje, v kateri je našel svojo strast in veselje. Širino in strokovnost si je tekom poklicnega šolanja pridobival v slovenski mladinski kuharski reprezentanci. Tako  je nastal njegov prepoznaven Čopov slog, ki združuje izvirno slovensko kuhinjo s sodobno kulinariko.

Leta 2011 je Lojze Čop postal najmlajši kuharski mojster.  Najmlajši izmed kuharjev je do zdaj prvi v Sloveniji, ki je izpolnjeval pogoje za pridobitev mojstrskega naziva, kar med drugim pomeni več kot 5 let delovnih izkušenj ter uspešno opravljen mojstrski izpit pred strokovno komisijo.

Njegove kuharske  spretnosti, komunikativnost, odprtost ter kreativnost  na krožniku niso ostale neopažene pri medijih, s katerimi že več let dobro sodeluje s podajanjem nasvetov za pripravo okusnih obrokov. Tako ga lahko že 5 let spremljate na prvem programu TV Slovenija v oddajah Dobro jutro.

Lojze Čop daje velik poudarek kakovosti in izvoru sestavin, ki so osnova njegovih jedi. Sestavine izbira oziroma pridela sam. Domače izdelke pridobiva iz okoliških kmetij in lastnega vrta ter gozda. Kuhanje osmišlja njegovo življenje z neprecenljivimi trenutki, ko vidi zadovoljstvo gostov, njihovo srečo in sproščenost, ko doživijo nostalgijo okusa, kot so ga bili vajeni v otroštvu pri svojih babicah.

Lojze Čop v eni osebi združuje viteški pogum, romantično strast, poštenost in čast svojih plemiških prednikov. Ne glede na priložnosti, ki se mu odpirajo in kljub lokaciji v hribih, ki ni tipično poleg avtoceste ali v središču mesta, je za ljubitelje slovenske kuhinje leta 2013 postavil novo veliko restavracijo: Hišo domačih okusov Pr Čop. Zato se še toliko bolj vsakemu gostu oddolži za njegov obisk z izredno kulinariko in toplim sprejemom. Tega je Pr Čop deležen vsak gost, ne glede na to, kaj je, kdo je in od kod prihaja.
 
Za stran 
 
 
 

Domov Pr Čop  |  Restavracija  |  Catering  |  Dogodki  |  Priznanja in pohvale  |  Galerija  |  Kontakt  |

 

Lojze Čop s.p., Podkum 11, 1414 Podkum

 

Copyright © 2015 Gostilna Čop